Låstrup

Hvad kommer vi egentlig mest til at savne ved Brugsens forsvinden?

Låstrup er beliggende i midten af Fjordklyngen i den nordlige del af Viborg Kommune. Byen ligger smukt på kanten af engdraget langs Simested Å, og mange af husene har udsigt over Hjarbæk Fjord.

Ud over den smukke natur i området, er byen især kendt for sit høje aktivitetsniveau og det store lokale engagement, så trods sin lille størrelse på ca. 200 indbyggere, sker der meget mere end i mange meget større byer.

Omdrejningspunktet for de mange aktiviteter er de lokale foreninger og de mange frivillige der er tilknyttet disse foreninger. De frivillige lægger året rundt et meget stort bidrag til fællesskabet i Låstrup. På den baggrund blev Låstrup i 2014 hædret som Årets lokalområde i Viborg.

Foreninger og grupperinger i Låstrup er bl.a.:

  • Borup Idrætsforening – Stor idrætsforening med fodbold med bl.a. 6 seriehold og mange ungdomshold. Borup IF er drivkraften bag Låstrups årlige byfest. En fest over en hel uge hvor hele byen er på den anden ende med masser af aktiviteter, foredrag og fester.
  • Kulturcenter Værestedet – byens nedlagte skole er medborgerhus for hele kommunen: internetcafe, motionscenter, shelters, kurser og aktiviteter og meget andet. Snart ombygget til også at være fjordklyngens fælleshus.
  • Låstrup forsamlingshus – Veldrevet og attraktivt klassisk forsamlingshus til arrangementer og fester.
  • Enghaven – Informationstavler og bjælkehytte: Samlingssted for byens borgere lørdag formiddag.
  • Låstrup Kirke / Menighedsrådet
  • Låstrup Lokalråd – Repræsenterer byen og tager sig af tværgående arrangementer
  • Hertil masser af mindre udvalg der bl.a. står for stisystemer.

Fra Låstrup er der faktisk kun 3 km vej og cykelsti til Skals med gode indkøbsmuligheder, Idrætshal, svømmehal og skole med overbygning. Bus linje 67 kører fra Låstrup med kun 22 minutters transport til Viborg Centrum.

Velkommen til Låstrup! “