Sundstrup

Sundstrup er Viborg kommune eneste aktive fiskerihavn, og særdeles kendt for muslingefiskeri.

Sundstrup ligger flot placeret ved Hjarbæk Fjord mod syd og Lovns Bredning mod nord

I 1967 blev den daværende færgeforbindelse mellem Sundstrup og Virksund på vestsiden af Louns Bredning nedlagt, og en vejdæmning blev bygget.

Sundstrup er Viborg kommune eneste aktive fiskerihavn, og særdeles kendt for muslingefiskeri.


Havnen og Det Nye Madpakkehus: 
I forbindelse med områdefornyelsen af Fjordklyngeområdet har vi fået et dejligt madpakkehus med fin beplantning omkring og flot optegnede ”isflager” på asfalten. Huset passer godt ind i landskabet og stemningen på havnen. Der er bord- og bænkesæt og siddepladser af beton og træ ligeledes i isflage-form, så det er muligt at nyde den smukke udsigt over havnen, fjorden og helt ud til Ulbjerg Klint.
På plancher i huset kan man dels læse om det varierede dyreliv i fjorden og ved stranden og dels om færgefart over til Virksund i fortiden og op til nutidens dæmning med historiske billeder.
Vores havn er et yndet udflugtsmål for mange turister og turistbusser ses ofte på havnen. Der er også mange mennesker som benytter slæbestedet til at få en båd i vandet.
Gå op ad trappen og kryds vejen, på den anden side ses et skilt til Tanghuset, følg stien langs fjorden.

Tanghuset ligger flot ud til Fjorden syd for vejdæmningen. Tanghuset er i dag et lille museum, som viser redskaber og historien om tang og dens betydning langs Limfjorden. I dag er Tanghuset også indrettet som primitivt overnatningssted for kano/ kajak, cykel og vandrefolk.

Der er anlagt et multoilet i forbindelse med tanghuset.

Marens Patter er to gravhøje fra broncetiden, og har i gammel tid været brugt som pejlemærker ved sejlads ned gennem Lovns Bredning. Der er en afmærket vandrerute til de to gravhøje fra Havnen, og derfra kan man nyde en flot og betagende udsigt ned over Sundstrup og en fin udsigt op og ned langs begge fjorde.

Fiskerhuset er borgernes samlingssted for byens mange aktiviteter. Huset er bygget på et omrindeligt fundament fra et gl. fiskerhus.
Indkøbsmuligheder: der er indkøbsmulighed hos Landlyst, som også har tankanlæg.