Tidligere arrangementer

Naturformidlings-arrangementer, som vi har afholdt i 2019 og 2020.

Her kan du finde beskrivelser, billeder og opskrifter fra de naturformidlings-arrangementer, som vi har afholdt i 2019 og 2020

26. april 2019: Biologi-ekskursion

Vi tog 9. klasserne på Skals Skole med på biologi-ekskursion til Ulbjerg Klint. Eleverne fangede små dyr i åen og lærte at bedømme vandløbskvaliteten ud fra dyrelivet. Biolog Anders Gade underviste.

Billeder fra biologiekskursionen

25. maj 2019: Fjordens dyreliv

Til Muslingefestivalen på havnen i Sundstrup havde vi stillet akvarier op indeholdende fjordens dyr; Hummere, muslinger, rejer, krabber, søstjerner m.m. Der var plancher ud for hver dyreart, så man kunne blive klogere på fjordens dyreliv. Udstillingen var blevet til i samarbejde med de lokale fiskere.
Derudover lavede vi en fjord-paella over bål og uddelte gratis smagsprøver.

Billeder fra vores stand på Muslingefestivalen 2019

8. juni 2019: Gourmet-madlavning i naturen

Vi lavede mad af naturens råvarer. Deltagerne blev delt ind i små grupper, og under vejledning fangede de rejer fra fjorden og plukkede vilde planter fra stranden og bakkerne omkring Tanghuset i Sundstrup.

Med kokken Bruno Knabek til at styre slagets gang fik deltagerne fremstillet en lækker 3-retters menu.

Billeder fra Gourmet-arrangementet

17. august 2019: Tang-safari

Deltagerne var på en to timers sejltur på fjorden. Der blev fortalt om muslingefiskeri, tangproduktion samt anektoder fra gamle dage. Undervejs gjorde vi holdt og halede frisk tang ombord.
Efter sejlturen lavede deltagerne lækre retter med tangen.

Billeder fra tang-safarien

Opskrifter fra tang-safarien

14. september 2019: Gourmet-svampetur i Flensborgs Plantage

Deltagerne var på to timers svampejagt i Flensborgs Plantage, hvor de ledte efter gode spisesvampe. Imens satte vi udekøkkenet op.
Fangsten blev grundigt gennemgået og sorteret, og de svampe, der var velegnede, blev brugt af deltagerne til at fremstille små gourmet-retter.
Til sidst blev bordene dækket, og der var fællesspisning i den grønne udestue.

Billeder fra gourmet-svampeturen

Opskrifter:

Chutney på svampe, brombær og timian

Flødestuvede karljohansvampe

Karljohansvampe smørstegt med kartofler og timian

Klassisk svampesuppe

Pasta med svampe-sennepssauce

Pizza med svampe og pinjekerner